Navigace

Obsah

Vítězové 12. ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje jsou známi

Typ: ostatní
Regionální potraviny Plzeňského krajeO prestižní potravinářskou značku Regionální potravina Plzeňského kraje se letos ucházelo rekordních 130 produktů od 37 výrobců.

Kvalita všech přihlášených výrobků byla opravdu vysoká a 8členná Hodnotitelská komise složená z celé řady odborníků to měla velice těžké.  Celkem bylo 30. června navrženo k udělení značky 9 výrobků, které se budou po další 4 roky pyšnit tímto oceněním.

 

Hodnotitelé navrhli udělit značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2021 těmto výrobkům:

 

1.    Masné výrobky tepelně opracované - Žiheláček se sýrem, Jaroslav Procházka

2.     Masné výrobky trvanlivé - LESNÍ ŠPEK – Dřevorubecký bok speciál, Ing. Michal Šnebergr

3.     Sýry včetně tvarohu - Kozobylík, Farma u Františky

4.     Mléčné výrobky ostatní - BIO jogurtové kozí mléko – Borůvka, Luděk Maruna

5.     Pekařské výrobky včetně těstovin - Žitný chléb, Roman Sebera

6.     Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - Švestky s karamelem, JS Chocolate s.r.o.

7.     Alkoholické a nealkoholické nápoje - Kolowrat limonáda, Kolowratovy sady

8.     Ovoce a zelenina  - Kouzelné hrušky se skořicí, Od Macháčků s.r.o.

9.     Ostatní - Anežčin rakytníkový koncentrát v medu, Ing. Milan Douděra

 

Vzhledem k vysoké kvalitě soutěžních výrobků, byly na základě návrhu hodnotitelské komise, vyjma oficiálního ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje, dodatečně oceněny ještě následující výrobky:

Ocenění hejtmanky Plzeňského kraje doc. PaedDr. Ilony Mauritzové, Ph.D.:
Hovězí sušená šunka, AB Bor, s.r.o.

Ocenění náměstka hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí, zemědělství, evropských záležitostí a regionálního rozvoje Ing. Josefa Bernarda:
Nebílovský mošt – jablko, zázvor, LUKRENA a.s.

Ocenění předsedkyně Výboru pro životní prostředí, zemědělství a evropské záležitosti Zastupitelstva Plzeňského kraje Mgr. Radky Trylčové:
Zelná šťáva z kysaného zelí, Zelárna Lobkowicz s.r.o.

Ocenění Potravinářské komory České republiky:
Jogurt bílý, Jindřiška Jandečková

Ocenění Krajské agrární komory Plzeň:
Cuketový relish, Josef Vanický

Ocenění Úhlava, o. p. s. (vyhlašovatel soutěže):
BABINSKÝ ZLAŤÁK, Sir Bohemia s.r.o.

Ocenění MAS Pošumaví, z. s.:
Dvojctihodný koláček, Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141

Slavnostní předávání ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje a dodatečných ocenění proběhne 26. září 2021 na Slavnostech jablek v Sadech Nebílovy, na které všechny zájemce dobrého jídla a pití srdečně zveme.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Aktuálně je oceněno v celé České republice 407 výrobků od 312 výrobců.
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR a podporuje domácí producenty lokálních potravin. Značku administruje Státní zemědělský intervenční fond. Úhlava, o.s.p. ve spolupráci s MAS Pošumaví jsou pro rok 2021/22 vyhlašovatelem a koordinátorem v Plzeňském kraji.


Podrobné informace o soutěži najdete také na webových stránkách regionalnipotravina.cz.


Příloha

Vytvořeno: 14. 7. 2021
Poslední aktualizace: 14. 7. 2021 10:10
Autor: Věra Dvořáková