Navigace

Obsah

Oceněné regionální potraviny se poprvé letos představí ve Kdyni

Typ: ostatní
Oceněné regionální potraviny se poprvé letos představí ve Kdyni 1Letošní ochutnávkový kolotoč se roztočí v úterý 18. dubna na farmářských trzích ve Kdyni. Kdyňské farmářské a řemeslné trhy si i přes svojí krátkou historii vydobyly jak mezi návštěvníky, tak i mezi regionálními producenty výbornou pověst.

Na rozdíl od ostatních trhů v kraji se nekonají v sobotu, ale v úterý, takže se na něm mohou představit i výrobci, kteří tradičně prodávají na vyhlášených farmářských trzích v Plzni. Rodinná atmosféra, dobré zázemí a především kvalitní sortiment přiláká na kdyňské náměstí vždy mnoho návštěvníků. Doufáme, že tomu bude tak i toto úterý, kdy se ve Kdyni letos poprvé představí i oceněné produkty soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje.

Přestože na stánku nebudou ještě noví vítězové, neboť ty vejdou ve známost až po hodnotitelské komisi 10. května, bude stále co dobrého ochutnávat. Např. výborný čerstvý sýr od paní Jandečkové, klobásky a boky z Čečkovic, chleby od Seberů nebo od Malinů z Plzně. Jako dezert nabídneme naposledy tvarohové koláčky z Bořic nebo jablečné müslenky, kterým letos již bohužel končí značka :o(. Na spláchnutí bude limča od Kolowratů či Aroniový elixír paní Kratejlové. Je toho dost, tak se za námi stavte. Těšíme se na Vás.


Vytvořeno: 17. 4. 2023
Poslední aktualizace: 17. 4. 2023 09:51
Autor: Věra Dvořáková