Obsah
11. ročník soutěže Regionální potravina znovu obnoven
Vítězové budou známi 9. 7. 2020, kdy zasedne hodnotitelská komise.
Značku mohou na čtyři roky získat pouze malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců. Přihlášený výrobek musí být vyroben v Plzeňském kraji, a to z místních surovin (případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin). Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100% tuzemského původu.
Soutěží se v devíti kategoriích, přičemž ocenění "Regionální potravina Plzeňského kraje" získá vždy jen ten nejlepší výrobek".
Přehled soutěžních kategorií:
1. Masné výrobky tepelně opracované
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
3. Sýry včetně tvarohu
4. Mléčné výrobky ostatní
5. Pekařské výrobky včetně těstovin
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína)
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9. Ostatní
V rámci soutěže je zajištěna propagační kampaň regionálních potravin, jejímž cílem je podpořit domácí producenty a motivovat spotřebitele k zájmu o ně. Pro úspěšné výrobky budou zajištěny propagační a prodejní prezentace při příležitosti řady významných společenských, kulturních a dalších akcí konaných v Plzeňském kraji. Oceněné výrobky budou dále prezentovány v katalogu vítězných výrobků a v informačních letácích. Zároveň bude v tištěných a elektronických médiích probíhat inzertní kampaň.
Podrobná pravidla soutěže spolu s ostatními dokumenty naleznete zde (metodiku soutěže, přehled nejdůležitějších termínů a přihlášku do soutěže - příloha A, B, C, D).
Kontaktní osoby:
Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz
Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz
NEVÁHEJTE A PŘIHLASTE SVÉ VÝROBKY DO SOUTĚŽE !!!!
Příloha
Poslední aktualizace: 3. 6. 2020 13:14